Uw makelaar voor Son en Breugel e.o.
0499-472572
Terug naar aanbod

Heemskerklaan 18 - Son en Breugel

Zeer fraai gelegen villa met separate praktijk-/werkruimte. Uniek uitzicht over het natuurgebied Dommeldal. Privacy biedende achtertuin op het zuidwesten en rondom het huis. Totale inhoud ± 1.300 m3. Perceel 1.075 m2. Woonoppervlakte 375 m2.

De woning is gelegen in een lommerrijke en kindvriendelijke omgeving in de kleine villawijk ‘t Eigen te Son en Breugel met als naaste buur het natuurgebied Dommeldal. Vanuit de royale living heeft u een prachtig uitzicht op het riviertje de Dommel die door het groene weide landschap meandert, met in de achtergrond het Sonse bos, dat op 5 minuten loopafstand ligt. Ook vanuit de woonkeuken heeft u een schitterend zicht op het natuurgebied met in ieder jaargetijde een ander vergezicht. Vanuit de entree komt u in de royale hal waar het daglicht vrij spel heeft en u zich bevindt in het centrum van de woning. Vanuit deze hal met prachtige vide en bordestrap naar de verdieping heeft u toegang tot de L-vormige living, de kinder-/werkkamer, de woonkeuken, de praktijk-/ werkruimte en de terrassen in de tuin. Op de verdieping bevinden zich de ouderslaapkamer met een separate badkamer, de overige 4 slaapkamers en de tweede badkamer. Ook is er toegang tot de grote ruimte boven de praktijk.

Begane grond woning: Entree, garderobe, toilet met fontein, royale hal met vide, bordestrap naar verdieping, deur naar praktijkruimte, toegang tot L-vormige woonkamer van circa 64 m² met openhaard, openslaande deuren naar de tuin met uitzicht op het Dommeldal, aansluitend kinder-/werkkamer, woon-/eetkeuken van ± 18 m² met keukeninrichting in hoekopstelling voorzien van diverse inbouw-apparatuur, ruime bijkeuken met o.a. aansluiting voor wasmachine, ingebouwde kasten, meterkast en buitendeur.

1e verdieping: Grote overloop, zeer ruime ouder-slaapkamer met balkon en uitzicht op het Dommeldal, diverse vaste kasten en toegang tot badkamer met o.a. ligbad, toilet, 2 vaste wastafels, spiegel en deur naar overloop, 2e grote slaapkamer voorzien van vaste kast, vaste wastafel, dakkapel en bergruimte onder de schuine zijde van de kap, 2e ruime badkamer voorzien van zitdouche, toilet, vaste wastafel en dakkapel, 3e slaapkamer met vaste kasten en dakkapel, 4e slaapkamer met vaste wastafel, 5e slaapkamer met trap naar hoogslaper (split-level), deur naar zeer grote zolderruimte boven praktijkruimte met opstelling HR c.v.-ketel geplaatst in 2011, 2 grote dakramen en doorgang naar 2e zolderruimte boven de garage.

2e verdieping: Grote bergvliering met dakraam. De bergvliering is bereikbaar via een vlizotrap vanaf de overloop.

Praktijkruimte: De praktijkruimte is circa 62 m² en bestaat uit een entree, hal met balie, toilet met fontein en 4 aparte vertrekken / werkkamers en is inpandig bereikbaar via de hal van de woning.  De praktijkruimte heeft tevens een eigen entree en is daardoor voor meerdere doeleinden geschikt. Vanuit de entree zijn een drietal vertrekken bereikbaar voor bijvoorbeeld een wachtruimte, behandelkamer en receptie/administratie. De ruimte is ook eenvoudig geschikt te maken voor mantelzorg of te integreren als woonruimte.      

Garage/berging: Grote garage/berging ± 30 m² welke is gebouwd in spouw en voorzien van verwarming, elektra, 2 ramen, openslaande deuren naar de oprit en loopdeur naar de tuin.

Tuin: Privacy biedende achtertuin gesitueerd op het zuidwesten voorzien van meerdere terrassen waaronder een overdekt terras. Elektrisch bedienbare luifel aan de achterzijde van de woonkamer.

Bijzonderheden: Traditioneel gebouwde woning. Het pand is voorzien van een paalfundering en kruipruimte. Oppervlakte woonkamer + kinder-/werkkamer ± 78 m². Uniek uitzicht vanuit de woonkamer, kinder-/werkkamer, slaapkamers en keuken over het beschermd natuurgebied Dommeldal. De keukeninrichting en het sanitair zijn netjes doch gedateerd. Er dient rekening te worden gehouden met moderniseringskosten. Hardhouten Meranti kozijnen met deels stalen draaiende delen. Het pand is grotendeels voorzien van glasisolatie. Voormalige dokterswoning. De woning is uniek gelegen met uitzicht op het Dommeldalgebied en in de nabijheid van bossen, bus-haltes, basisscholen, sportaccommodaties, saunacomplex en supermarkt. Gunstige ligging ten opzichte van snelwegen A50 - A2 -A58 en de Randweg Eindhoven. Bouwjaar ± 1974. Inhoud ± 1.300 m³. Woonoppervlakte ± 375 m². Perceelgrootte 1.075 m².